Volledig scherm
Een bouwbedrijf is donderdagochtend druk om de schade te herstellen. © De Gelderlander

Angst door ramkraken in Veenendaal: 'Ze worden steeds brutaler'

Een bouwbedrijf is druk bezig om de schade te herstellen die vanmorgen vroeg is ontstaan bij kledingwinkel Boavista in Veenendaal.

De eigenaar en medewerkers van de winkel, die voor de tweede keer dit jaar doelwit is geweest van ramkrakers, mogen nog niet reageren van de politie. Ondernemers in de buurt zeggen dat ze zich onveilig voelen door de aanhoudende reeks kraken. Ze willen niet bij naam worden genoemd.

'Bepaald slag volk'

„Het is een bepaald soort kleding waarna ze zoeken”, zegt een Veenendaalse collega-kledingverkoper. „Spullen die geliefd zijn bij een bepaald slag volk en die makkelijk op de zwarte markt verhandelbaar zijn. Ze worden steeds brutaler.”

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Woensdag 20 september

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    De première van tragikomedie Tulipani is vanavond de feestelijke start van de 37ste editie van het Nederlands Filmfestival. De aftrap van het festival dat op 29 september uitmondt in de uitreiking van de Gouden Kalveren, begint vanavond zoals traditioneel in de Stadsschouwburg. Voor het eerst is de komende week ook megabioscoop Kinepolis bij de Jaarbeurs festivallocatie. Zowel de Debuutcompetitie en de Studentencompetitie als de avondprogramma’s van NFF Gastprogrammeurs, Guerrilla Games en Germaine de Randamie, worden geprogrammeerd in de eerder dit jaar geopende megabioscoop.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht