Ankie (70) uit Utrecht vertelt verhalen vanuit haar voortuin, kinderen hangen aan haar lippen

VIDEOEen groep van zo’n tien kinderen in de Utrechtse wijk Tuindorp luistert een paar keer in de week ademloos naar Ankie Hoyer. Vanuit haar eigen voortuin vrolijkt de verhalenverteller de buurt een beetje op met een warm sprookje, mythe of legende. 

Veel kinderen vinden het moeilijk om in deze tijden van corona de dagen door te komen, maar voor de jeugd in Tuindorp is er een paar keer in de week een bijzonder uitje. Op verschillende dagen in de week, aangekondigd via de ‘buurttamtam’, trekken ze naar de voortuin van Ankie Hoyer (70). Op de stoep voor haar huis gaan ze op een stoeltje of krukje zitten - uiteraard netjes minimaal anderhalve meter bij elkaar vandaan. 

  1. Overlijden politieman Flip maakt veel los: ‘Hij pakte mijn vaders moordenaar’

    Agent die RAF-terrorist aanhield na dood van Arie Kranenburg overleden na ongeluk

    Honderden steunbetuigingen en laatste groeten kregen Flip (80) en Fransje (74) Raap en hun familie de afgelopen week. Van oude vrienden, oud-collega's en volslagen onbekenden. Het nieuws van hun noodlottige overlijden vorige week maandag door een auto-ongeval in het Brabantse Nuenen maakte heel wat los in de regio en daarbuiten. Het Eindhovens Dagblad, de zusterkrant van het AD, maakte een video-eerbetoon over het echtpaar (zie onderaan dit artikel).

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht