Anna Zanger slaagde er samen met Jan Korff de Gidts niet in voldoende handtekeningen op te halen voor een referendum over de groei van de stad.
Volledig scherm
Anna Zanger slaagde er samen met Jan Korff de Gidts niet in voldoende handtekeningen op te halen voor een referendum over de groei van de stad. © Marnix Schmidt

Anna Zanger geeft niet op: Utrechters moeten mening kunnen geven over stad met 100.000 extra inwoners

Ze haalde te weinig handtekeningen op voor een referendum, maar Anna Zanger geeft niet op. Utrechters móéten zich volgens haar alsnog kunnen uitspreken over de groei van de stad. 

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Waarom moet Utrecht met 100.000 inwoners groeien? Anna en Jan willen een referendum: ‘Groei is een keuze’
  PREMIUM

  Waarom moet Utrecht met 100.000 inwoners groeien? Anna en Jan willen een referendum: ‘Groei is een keuze’

  Utrechters moeten zich kunnen uitspreken over de groei van de stad met 100.000 inwoners, zeggen Anna Zanger en Jan Korff de Gidts. Ondanks forse tegenslag zetten de twee onvermoeibaar door om voldoende handtekeningen binnen te halen voor een referendum. ,,De gemeente Utrecht doet voorkomen dat de groei haar overkomt, maar het is een keuze. Je kunt daar ‘ja’ of ‘nee’ tegen zeggen.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht