Volledig scherm
Loco-burgemeester Victor Everhardt reikt de elfde Annie Brouwer Korfprijs uit aan Barbara Vollebregt en Fatima Warsame. © AD

Annie Brouwer-Korfprijs voor documentaire homovluchtelingen

Barbara Vollebregt en Fatima Warsame hebben zondagmiddag de elfde Annie Brouwer- Korfprijs gekregen voor hun documentaire Breaking Borders over homovluchtelingen.

 Loco-burgemeester Victor Everhardt reikte de prijs in het Griftpark uit, voor het eerst in afwezigheid van de naamgeefster en oud-burgemeester van Utrecht. Annie Brouwer-Korf overleed vrijwel precies een maand geleden, op 17 mei 2017.

Everhardt en coc Midden Nederland-voorzitter Evert van der Veen stonden uitgebreid stil bij de betekenis van Brouwer Korf voor de LHBTI-gemeenschap van lesbiennes, homo's, bi-seksuelen, transgenders en inter-seksuelen.

Van der Veen: ,,Ze was zelf geen LHBTI, maar heeft zich altijd sterk gemaakt voor onze gemeenschap. Ze was er elke uitreiking tot nu toe bij.''

Ook de loco-burgemeester memoreerde de eerste uitreiking van de naar genoemde prijs, bij afwezigheid van de naamgeefster. Verder roemde hij de genomineerden voor de prijs, Eveline van de Putte met sessies en optredens waarin de aandacht wordt gevestigd op ouderen met een LHBTI-achtergrond. Ook Gendertalent maakte kans op de prijs dat zich richt op werkgevers en maatschappelijke organisaties. Het waren uiteindelijk Vollebregt en Warsame die op het podium in het Griftpark de oorkonde in ontvangst mochten nemen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht