Demonstranten op het Malieveld, ondanks een verbod van de gemeente. De demonstratie is gericht op de coronamaatregelen van het kabinet.
Volledig scherm
Demonstranten op het Malieveld, ondanks een verbod van de gemeente. De demonstratie is gericht op de coronamaatregelen van het kabinet. © ANP

Anti-lockdowndemonstratie in Utrecht verboden: vraag om herkansing op 4 juli

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft een anti-lockdowndemonstratie van ‘Nederland in opstand’ verboden. Die zou afgelopen zondag hebben moeten plaatsvinden op het Jaarbeursplein, maar de door de organisatie verwachte opkomst van tienduizend mensen was reden geen toestemming te geven. Op 4 juli wil de organisatie in de herkansing.

  1. Hooligans waarschuwen overheid voor vervolgacties tegen coronabeleid: ‘Het eindigt hier niet’

    Hooligans waarschu­wen overheid voor vervolgac­ties tegen coronabe­leid: ‘Het eindigt hier niet’

    De relschoppers die zondag betrokken waren bij de rellen in Den Haag, behoren tot de harde kern van supportersgroepen van diverse betaald voetbalclubs. Zij maken samen één vuist tegen het huidige coronabeleid en waarschuwen dat het niet bij één protest zal blijven. De politie is op de hoogte en stelt dat het hier om zware hooligans gaat die bekend staan als ‘stelselmatige geweldplegers’.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht