Volledig scherm
© ANP XTRA

Antoniusziekenhuis: ‘Nog geen zorgakkoord met Menzis en Zilveren Kruis’

Het St. Antonius Ziekenhuis is nog volop in onderhandeling met twee zorgverzekeraars om te komen tot afspraken voor volgend jaar. Voor klanten van zowel Menzis als Zilveren Kruis is nog altijd geen akkoord bereikt over vergoeding van zorgkosten, met alle andere verzekeraars wel.

Duidelijk is inmiddels al wel dat mensen met een budgetpolis bij Zilveren Kruis in 2019 niet meer in aanmerking komen voor vergoeding van alle zorg die zij krijgen in het Antoniusziekenhuis. Gevolg hiervan is dat deze verzekerden na het krijgen van zorg op een van de locaties van het Antonius (Woerden, Leidsche Rijn en Nieuwegein) niet meer moeten rekenen op volledige terugbetaling van hun zorgkosten door deze verzekeraar.

Acute zorg

Dit geldt niet voor acute zorg, legt een woordvoerster van het ziekenhuis uit. Kosten voor spoedzorg vallen nog wel volledig onder de afspraken die met Zilveren Kruis gemaakt zijn voor mensen met een budgetpolis. Over niet-acute zorg wordt nog volop onderhandeld, om te komen tot afspraken over de prijs, de aantallen (volume) en de kwaliteit van zorg.

Die onderhandelingen lopen ook nog met Menzis. Onduidelijk is nog welke zorg wel en niet vergoed gaat worden. ,,De onderhandelingen moeten voor het einde van het jaar zijn afgerond”, stelt de woordvoerster. zij verwacht niet dat met een van de twee verzekeraars helemaal geen afspraken worden gemaakt. Ondertussen onderhandelt het ziekenhuis ook nog met alle verzekeraars over geestelijke gezondheidszorg.

Vorig jaar lukte het wel om voor dit jaar afspraken te maken met alle zorgverzekeraars. Hierdoor konden in 2018 nog alle verzekerden met een budgetpolis bij het Antonius terecht voor volledig vergoede zorg. Dat lukt voor komend jaar definitief niet, want Zilveren Kruis heeft het ziekenhuis uitgesloten voor contractering voor haar Basis Budget-polis. Over een andere vergoeding met Zilveren Kruis wordt nog onderhandeld.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht