Volledig scherm
Ap Reinders, de nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht. © Gemeente Haarlemmermeer

Ap Reinders (46) uit Haarlemmermeer wordt nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht

De gemeenteraad van Stichtse Vecht heeft Ap Reinders voorgedragen als nieuwe burgemeester. Reinders (46 jaar) is nu wethouder in Haarlemmermeer en lid van de lokale partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP).

Pauline Bredt, voorzitter van de vertrouwenscommissie, roemde Reinders om zijn optimisme, daadkrachtigheid, vriendelijke uitstraling en ervaring met openbare orde en veiligheid. ,,Hij is in staat de voorzittersrol met verve te bekleden.’’ 

De nieuwe burgemeester wacht een pittige klus. Stichtse Vecht staat bekend om het onrustige politieke klimaat met veelvuldige botsingen en aftredende bestuurders. Het huidige gemeentebestuur is instabiel, doordat GroenLinks eerder deze maand uit de coalitie werd gezet. De overgebleven partijen VVD, CDA en PvdA hebben een minderheid in de gemeenteraad. Ze beraden zich nog over hoe ze verder willen.

Reinders groeide op in Hoofddorp en studeerde economie in Amsterdam en Rotterdam. Hij werkte onder andere als consultant bij KPMG. In 2014 werd hij wethouder voor de lokale partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP). Hij heeft onder andere economie, en werk & inkomen in de portefeuille.

Witteman

De vacature ontstond door het overlijden van burgemeester Marc Witteman in 2018. De Groningse Yvonne van Mastrigt werd door de Commissaris van de Koning benoemd als tijdelijke vervanger. De afgelopen maanden is een sollicitatieprocedure gevoerd voor de definitieve burgemeester. Van Mastrigt heeft eerder aangegeven niet definitief eerste burger van Stichtse Vecht te willen zijn.

Formeel is de keuze van de gemeenteraad voor Reinders een voordracht. Deze moet nog bekrachtigd worden door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Naar verwachting gaat Reinders begin februari aan de slag.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht