Volledig scherm
Het Apollo Hotel Utrecht aan het Vredenburg. Bovenop staat nog de oorspronkelijk naam: Hotel Café Restaurant Smits. © Angeliek de Jonge

Apollo Hotel aan Vredenburg wordt uitgebreid

Het Apollo Hotel gaat de hoogte in. Het krijgt aan de kant van het Vredenburg anderhalve bouwlaag extra en aan de Zakkendragershof komt op het bestaande onderkomen een nieuwe bouwlaag. Ook is het hotel duurzamer en energiezuiniger, na de beoogde nieuwbouw.

De vernieuwingen moeten ook leiden tot een uitbreiding van het aantal kamers van het hotel, dat sinds 1954 bestaat. Bedoeling is dat 35 hotelkamers worden toegevoegd, waardoor het aantal kamers groeit tot 125. Van de nieuwe kamers komen er 19 in het oudste deel van het gebouw, aan de Vredenburgzijde. 16 kamers komen aan de Zakkendragershof. Aanvankelijk had het hotel 46 kamers, 7 zalen, een restaurant en een bar.

Aan deze hofzijde van het hotel zijn ook appartementen en ruimtes voor zakelijke gebruikers van het hotel gevestigd. Verder is het de bedoeling dat het restaurant van het hotel een andere plek krijgt. Nog altijd kunnen bezoekers eten op de tweede etage, maar in de toekomst gebeurt dit aan de kant van het Vredenburg. Ook krijgt het hotel een nieuwe entree.

Buurtbijeenkomst

Naar aanleiding van de uitbreidingsplannen die in september zijn gelanceerd, is in oktober al een bijeenkomst geweest voor betrokkenen en belanghebbenden. Nu is  de buurt uitgenodigd om te worden bijgepraat. Belangstellenden kunnen donderdag 14 februari terecht in het hotel, waar vanaf 19.00 uur ook een maquette van het vernieuwde onderkomen te zien is.

In 2016 kreeg het hotel de gemeentelijke monumentenstatus van naoorlogse bouwkunst, vooral vanwege de gemetselde gevel in kwartcirkelvorm. Bijzonder is verder dat in het hotel kunst hangt uit de jonge jaren van Jan Wolkers. De oude neonletters van Smits zijn kenmerkend en prijken nog op het dak van het viersterrenhotel. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht