Volledig scherm
De eerlijkwinkelenapp voor op de smartphone is gratis te downloaden. © Emiel Muijderman DTCT

App helpt in Houten zoeken naar ‘eerlijke’ winkels en restaurants

Waar in Houten kun je terecht voor fairtrade, biologische of tweedehands producten? Het antwoord op die vraag is sinds vanochtend gemakkelijk te vinden. Houten heeft zich aangesloten bij de landelijke Stichting Eerlijk Winkelen.

Op een lokale website (eerlijkwinkelenhouten.nl) en in een app die kan worden gedownload, worden 37 winkels en restaurants in Houten genoemd die zichtbaar werk maken van de duurzame gedachte. Ook alle supermarkten worden daarin genoemd. Zij hebben het laatste jaar allemaal ingespeeld op de groeiende vraag van de consument naar biologische en ook vegetarische producten.

Houten was tien jaar geleden een van de eerste zogenoemde fairtrade gemeenten in de provincie Utrecht. Een werkgroep maakt zich onder meer hard voor eerlijke handel voor boeren in ontwikkelingslanden, die moeten kunnen rekenen op een reële prijs voor hun waar. In de loop der tijd is de aandacht ook gericht op milieu en duurzaamheid dichter bij huis.

De werkgroep, onder voorzitterschap van oud-wethouder Willy Wagenmans, heeft de aansluiting gezocht bij Eerlijk Winkelen. De leden hebben dit jaar alle winkels in de gemeente bezocht en gekeken of deze voldoen aan de gestelde criteria. De landelijke stichting heeft gecontroleerd of de geselecteerde winkels en restaurants ook inderdaad hieraan voldoen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht