Volledig scherm
In het voormalig restaurant De Kwakel komen negen startersappartementen. © Karin Verhoef

Appartementen in vervallen restaurant Polsbroek nog dit jaar af

De negen startersappartementen die worden gebouwd in het pand van voormalig restaurant De Kwakel aan de Noordzijdseweg 169 in Polsbroek zullen in de loop van dit jaar gereed zijn. Een opleverdatum is nog niet gepland. „Maar we hopen tegen de zomervakantie behoorlijk op te schieten”, zegt Ron van Dijk, een van de twee particuliere ondernemers die het perceel hebben gekocht.

De ombouw tot appartementencomplex in het landelijk gebied tussen Polsbroek en Polsbroekerdam is in november begonnen. Het worden huurappartementen in het goedkope en middeldure segment. „Voor starters en eenpersoonshuishoudens, omdat daar veel behoefte aan is”, aldus Van Dijk.

Onderhoud

Het voormalige restaurant, gesloten in 2016, was oud en vervallen. De laatste twintig jaar was er geen onderhoud meer aan gepleegd. Van Dijk: „Er ligt nu een nieuwe fundering onder en er moest een hele nieuwe staalconstructie worden gebouwd.”

De bouw is duurzaam, energiezuinig en zonder gasaansluitingen. Op de begane grond komen drie appartementen met een gemiddelde gebruiksvloeroppervlakte van 75 vierkante meter, op de eerste verdieping zes van circa 60 vierkante meter met slaapkamers op de tweede verdieping. Op het eigen terrein achter het gebouw is ruimte voor 17 parkeerplaatsen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht