Volledig scherm
© Mathijs Steinberger

Arrestaties bij demonstratie tegen asielzoekerscentrum Utrecht

Er zijn zes aanhoudingen verricht bij een demonstratie tegen de komst van een asielzoekerscentrum in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. De arrestaties zijn gedaan op grond van opruiing en verstoring van de openbare orde. Het merendeel van de arrestanten bestaat uit antifascistische tegenbetogers.

De betoging was georganiseerd door omwonenden. Die hadden de extreemrechtse NVU bij de protestactie betrokken. Tegendemonstranten kwamen vanaf een begraafplaats vlakbij de actievoerders. Dat wekte grote woede bij bewoners van de wijk Sterrenwijk.

Strikte regels
De politie was massaal aanwezig, juist om confrontaties te voorkomen. Naast bewoners van Sterrenwijk liepen symphatisanten van de Nederlandse Volks-Unie mee. Er golden strikte regels. Onder meer gezichtsbedekkende kleding was verboden.

De gemeente wil meewerken aan het vestigen van een AZC in het huidige Peter Baan Centrum vanaf 2019 om honderden vluchtelingen te herbergen. Het definitieve besluit hierover moet nog genomen worden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht