Volledig scherm
© ANP

Asbest in ‘schoonmaakzand’ warmtekrachtcentrale Houten

In het zand dat gebruikt wordt om twee grote vaten van de warmtekrachtcentrale van Eneco in Houten schoon te maken, is asbest gevonden. Het onderhoudswerk is meteen stilgelegd.

Een asbestsaneringsbedrijf is inmiddels begonnen met het opruimen van de asbest op het terrein aan de Raaigras in Houten. Dat gaat ongeveer twee weken duren. Volgens de gemeente is uit onderzoek gebleken dat er geen asbest buiten het terrein terecht is gekomen.

In het gebouw naast de warmekrachtcentrale zijn twee basisscholen, een buitenschoolse opvang en een gymzaal gevestigd. De ouders van de kinderen zijn met een brief op de hoogte gebracht. De parkeerplaats wordt gebruikt om containers neer te zetten. 

De gritkorrels die bij het zandstralen gebruikt worden, komen van producent Sibelco. Dat bedrijf maakte gisteren aan haar afnemers bekend dat in korrels van het merk Eurogrit een 'geringe  hoeveelheid' asbestvezels is aangetroffen. Dit grit zou aan zo'n honderd bedrijven in Nederland verkocht zijn.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Donderdag 22 maart

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    65 leerlingen van het Oosterlicht College in Nieuwegein gaan op bezoek bij negen verschillende bedrijven in dezelfde stad. Dit vanwege een zogeheten 'bliksemstage'. De bedoeling van de bezoekjes, die een initiatief zijn van jongerenorganisatie JINC, is om de kennis over de arbeidsmarkt bij kinderen te vergroten. Daarnaast moet het makkelijker worden voor kinderen om een nieuwe vervolgopleiding te kiezen. De leerlingen steken de handen uit de mouwen en helpen waar het nodig is. Ze gaan werken bij verschillende soorten afdelingen en in verschillende bedrijfstakken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht