Volledig scherm
De auto raakte op de Rondweg in Houten van de weg. © Koen Laureij

Auto crasht op Rondweg Houten na politieachtervolging: IJsselsteiner (19) gewond

UpdateOp de Rondweg in Houten is afgelopen nacht rond 01.45 uur een auto van de weg geraakt, over de kop geslagen en in een sloot beland. De bestuurder, een 19-jarige man uit IJsselstein, raakte daarbij ernstig gewond. Hij werd een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeluk gebeurde bij een politieachtervolging. Die begon toen agenten de auto zagen rijden over de Rondweg en het kenteken natrokken. Op basis daarvan, aldus de politie, zagen zij redenen om de auto en bestuurder te controleren. De automobilist negeerde echter het stopteken en ging er vandoor, waarna hij tegen een lantaarnpaal botste. Vervolgens reed de IJsselsteiner achteruit en reed tegen de politieauto aan. Daarna ging hij er volgens de politie 'met enorm hoge snelheden’ vandoor.

Op De Rede raakte de auto in de berm en kwam op de kop in het water terecht. De agenten vonden de IJsselsteiner tientallen meters verder in het water en brachten hem aan de kant.

Een traumateam reanimeerde het slachtoffer voordat hij naar het UMC in Utrecht werd gebracht. Met behulp van de brandweer en een politiehelikopter met warmtebeeldcamera werd de omgeving afgezocht naar eventuele andere inzittenden, maar er werd niemand meer aangetroffen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht