Volledig scherm
© ANP

Auto-inbreker op heterdaad betrapt in Nieuwegein

De politie heeft vannacht na een korte zoektocht een auto-inbreker aangehouden op de Nedereindseweg in Nieuwegein. De 50-jarige man uit Nieuwegein werd door een buurtbewoner, die de politie alarmeerde, op heterdaad betrapt.

Rond 03.00 uur kregen politieagenten een melding dat een man met een zaklamp in auto's aan het schijnen was. De man was gevlucht toen de politie ter plaatse kwam. Een politiehelikopter werd ingezet om de man op te sporen. Door de zoektocht naar de verdachte was de straat enige tijd afgezet. 

Vanuit de lucht werd de verdachte gespot, maar toen de politie hem riep kwam hij niet tevoorschijn. De man werd uiteindelijk gepakt, nadat een politiehond hem aanspoorde. De hond heeft de verdachte bij de aanhouding in de enkel gebeten.  De politie heeft een in de straat geparkeerde fiets meegenomen. Het is niet bekend of het de fiets van de verdachte betreft. 

Om de auto-eigenaar op de hoogte te stellen van de poging tot inbraak heeft de politie een briefje in de auto achtergelaten. De eigenaar wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht