Volledig scherm
Autobrand aan de Oosterwal in Culemborg © Brandweer Culemborg

Auto vliegt in brand naast woning in Culemborg

Bij een autobrand in Culemborg is vanmorgen voorkomen dat het vuur oversloeg naar een woning aan de Oosterwal. Wel brandde de personenauto grotendeels uit.

Brandweerlieden kwamen even voor 11.00 uur in actie om het vuur te blussen. Al snel werd de brand opgeschaald, omdat de auto dicht tegen de woning aan stond en het vuur uitslaand was. Het lukte de brandweer om met waterstralen vuur en woning van elkaar gescheiden te houden en vervolgens de brand te blussen.

Woningen in de buurt zijn na de brand geventileerd en de dochter van de eigenaar van de auto kreeg een traumabeertje, voor haar grote schrik.  

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het proces tegen Gökmen Tanis, de man die op 18 maart van dit jaar vier mensen doodschoot in en rond een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht, gaat vandaag verder in de rechtbank Midden-Nederland. Daarbij zal hij zelf overigens niet aanwezig zijn, want dat weigert Tanis. Hij blijft in het Pieter Baancentrum, waar hij wordt onderzocht. Bij de zitting in juli werd Tanis nog wél verplicht om te verschijnen voor de rechtbank. Omdat dat gesprek met Tanis nu is gevoerd, liet de rechtbank eerder weten voor de komende zitting ‘geen aanleiding te zien’ om de verdachte te verplichten daarbij aanwezig te zijn.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht