De afgezette Seinedreef nadat de politie daar meerdere schoten had gelost op vluchtende verdachten van een autokraak.
Volledig scherm
De afgezette Seinedreef nadat de politie daar meerdere schoten had gelost op vluchtende verdachten van een autokraak. © Koen Laureij

Autokrakers Overvecht die door politie werden beschoten zitten nog zeker wekenlang in de cel

De twee mannen die vorige maand aan de Seinedreef bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht op hun vlucht werden beschoten, zitten voorlopig nog wel even vast. De rechter-commissaris heeft hun voorarrest met weken verlengd.

De twee opgepakte Utrechters (26 en 21 jaar oud) zitten sinds 25 februari in de cel. Ze werden opgepakt, kort nadat ze bij winkelcentrum Overvecht op de vlucht waren geslagen. Agenten wilden het tweetal inrekenen toen ze hen zagen inbreken in een geparkeerde auto. De verdachten gingen er in hun auto vandoor, maar een politiewagen versperde hen de weg. De verdachte die op de bijrijdersstoel van de vluchtauto zat, probeerde nog weg te rennen, maar agenten konden hem direct oppakken. 

Om de vluchtauto te stoppen, hebben agenten zes keer gericht geschoten. Toch zag de verdachte kans weg te komen. De vluchtauto is later teruggevonden in de J.S. de Rijkstraat in Zuilen. De bestuurder kon daarop worden opgepakt.  

Eén van de twee verdachten werd eerst verdacht van poging doodslag op een agent, maar dat is inmiddels afgezwakt tot poging zware mishandeling. Zijn voorarrest is vorige week door de raadkamer met 90 dagen verlengd. De ander moet nog minimaal 60 dagen vastzitten. Hij wordt verdacht van meerdere autokraken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht