Volledig scherm
Twee autokrakers zijn gearresteerd nadat zij een politieauto ramden tijdens een vluchtpoging. © Politie Utrecht

Autokrakers rammen politieauto tijdens vluchtpoging

Na een flinke crash wist de politie gisteren twee autokrakers te arresteren bij Key West Beachhouse in Vleuten. Een agent raakte hierbij lichtgewond. 

Een getuige zag rond 18.50 uur op de Heldinnenlaan aan de Haarrijnseplas een man staan die ‘veel belangstelling’ had voor de geparkeerde auto’s. Toen de man de politieagenten zag reed hij met hoge snelheid weg, waarbij hij een politieauto ramde. Een agent raakte hierbij lichtgewond aan zijn been. 

„Ondanks dat was er geen ontkomen meer aan voor de twee autokrakers”, schrijft de politie op Facebook. In de vluchtauto troffen zij inbrekerswerktuigen en gestolen spullen aan. De verdachten zijn aangehouden. 

Met de agent gaat het inmiddels goed, schrijft de politie. „In tegenstelling tot de auto. Deze moest worden afgesleept.”

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht