Volledig scherm
Omstanders proberen met zeil en paraplu’s de hulpverleners droog te houden terwijl ze de fietser helpen die in Renswoude door een onbekende automobilist werd geschept. © AS Media

Automobilist die 76-jarige vrouw in Renswoude aanreed nog niet gevonden

De twee mannen die gisteravond werden aangehouden in verband met de aanrijding van de 76-jarige vrouw in Renswoude, hebben niets met dat ongeluk te maken. Dat meldt de politie vandaag. De verantwoordelijke automobilist is nog niet gevonden.

Twee mannen werden gisteravond in Scherpenzeel aangehouden omdat zij ervan verdacht werden te zijn doorgereden na een aanrijding met een oudere vrouw in Renswoude. Gisteravond werd zij even voor 20.00 uur lopend op het zebrapad geschept door een auto. De vrouw uit Renswoude raakte ernstig gewond. De politie deed via Burgernet een oproep. Er werden twee mannen aangehouden en hun auto werd in beslag genomen. 

Schade voorkant

Uit onderzoek blijkt vandaag dat de twee mannen die gisteren werden gearresteerd niets met de aanrijding te maken hebben. Ze zijn vrijgelaten en hebben ook hun auto weer terug. 

De politie zoekt verder naar de echte dader(s) en roept getuigen op zich te melden. Het kenteken van de auto die er na de aanrijding met hoge snelheid vandoor ging, begint mogelijk met ‘VP-8’. Ook heeft deze auto schade aan de voorkant. Het zou gaan om een kleine, donkerkleurige auto. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht