Volledig scherm
Een buschauffeur van U-OV wordt beschuldigd van agressief gedrag. © Angeliek de Jonge

Automobilist na verkeersruzie: ‘Buschauffeur hield mij gevangen’

Een Brabantse automobilist heeft aangifte gedaan tegen een buschauffeur van U-OV. Hij zegt zaterdag in Maarssen te zijn uitgescholden, geduwd en zelfs even te zijn vastgehouden door de volgens hem agressieve buschauffeur. De twee hadden ruzie over een voorrangssituatie. 

Quote

Ik kreeg van de buschauf­feur een scheldka­non­na­de over me heen, waarbij de ergste ziektes werden geuit

Paul Beijen

De buschauffeur zou op een kruising van de Huis ten Boschstraat in Maarssen geen voorrang hebben verleend aan Paul Beijen, een automobilist uit Het Noord-Brabantse Nieuwendijk.  Een woordvoerder van U-OV meldt dat de chauffeur een andere lezing’ heeft. Hij wil echter niet uit de doeken doen hoe de vork dan wel in de steel zit. 

Beijen w
as zaterdag in Maarssen op weg van het tuincentrum naar zijn vriendin in Breukelen. ,,Op de Huis ten Boschstraat gooit plotseling een buschauffeur, die uit een zijstraat kwam, zijn bus voor mijn  auto. Daarbij stak hij zijn middelvinger op en balde zijn vuisten.’’

Quote

Ik zat gevangen in die bus terwijl mijn 2,5 jaar oude zoontje nog achterin mijn auto zat

Paul Beijen

Omdat Beijen  niet weet wat hij heeft fout gedaan, besluit hij achter de bus aan te rijden. Bij de eerste halte die de bus aandoet, parkeert de Brabander zijn auto en gaat verhaal halen bij de chauffeur. ,,Ik kreeg meteen een scheldkanonnade over me heen, waarbij de ergste ziektes werden geuit. Toen ik  hem vroeg even normaal te doen, werd het alleen nog maar erger. Daarop zei ik dat ik de politie ging bellen.’’

Dat had Beijen beter niet kunnen doen. De chauffeur aarzelt niet, gooit de deuren dicht en gaat er vandoor. De Brabander: ,,Ik zat gevangen in die bus. Terwijl mijn 2,5 jaar oude zoontje nog achterin mijn auto zat. Toen ik dat tegen hem zei, stopte hij gelukkig. Maar het schelden ging door. Sterker, hij stond dreigend op en duwde me zijn bus uit.”

Quote

We gaan eerst de camerabeel­den uit de bus bekijken voordat we er iets over zeggen

Woordvoerder U-OV

Buiten belt Beijen direct 112. ,,Omdat de bus al was vertrokken, liet de politie weten op dat moment niets meer te kunnen doen. Ik kreeg het advies maandag aangifte te doen. Dat heb ik inmiddels gedaan.’’ Beijen heeft ‘geen idee’ waarom de chauffeur zo tegen ‘m tekeer is gegaan. ,,Dat is ook het rare. Dat hij zo uit het niets zo agressief doet. Nota bene iemand met een voorbeeldfunctie.’’

Een woordvoerder van U-OV bestigt de klacht van Beijen te hebben ontvangen. ,,We hebben onze chauffeur inmiddels ook gesproken. Zijn lezing wijkt echter af van het verhaal van de automobilist.” 

Politie

Wat er precies anders zou zijn, wil de woordvoerder niet kwijt. ,,We gaan nu eerst de camerabeelden uit de bus bekijken, voordat we er iets over zeggen. En als er aangifte is gedaan, dan is het een zaak voor de politie. In zulke gevallen doen wij inhoudelijk geen mededelingen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht