Automobilist onder invloed van drugs na achtervolging aangehouden in weiland

VIDEOEen 32-jarige man uit Schalkwijk is vannacht na een korte achtervolging op de A27 tussen Nieuwegein en Vianen aangehouden in een weiland bij Tull en 't Waal.

Agenten zagen het voertuig opvallend geparkeerd staan op de parkeerplaats langs de A27 in Nieuwegein. Toen zij hun auto achter de auto parkeerden, ging de bestuurder er snel vandoor. Bij de afslag Vianen gaf de man aanvankelijk gehoor aan de instructie om te stoppen voor controle.

Daarbij bleek hij volgens de politie onder invloed van drugs. Net voordat de agenten hem konden aanhouden, wist hij weer in zijn auto te stappen en de snelweg weer op te rijden, terug richting Nieuwegein.

Daar reed de Schalkwijker via bedrijventerrein Het Klooster richting Tull en 't Waal, om vlak langs de snelweg de doodlopende Achterweg in te slaan met twee politiewagens op zijn hielen. Daar wist de politie de auto klem te rijden, maar de bestuurder gaf zijn vluchtpoging nog niet op. Hij rende het weiland in, maar werd daar uiteindelijk toch opgepakt.

Zowel de vluchtauto als de politiewagens kwamen vast te zitten in het weiland en moesten er door een bergingsvoertuig losgetrokken worden.

Volledig scherm
De auto werd in een weiland langs de A27 bij Nieuwegein klemgereden door de politie. © Michiel van Beers

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht