Volledig scherm
Een automobilist heeft vannacht zijn auto in puin gereden tegen een lantaarnpaal aan de Stadsbaan Leidsche Rijn in Utrecht. © 112mediautrecht

Automobilist rijdt auto in puin op Stadsbaan Leidsche Rijn in Utrecht

Een automobilist heeft vannacht een lantaarnpaal geramd op de Stadsbaan Leidsche Rijn. De bestuurder raakte bij de botsing gewond.

Het ongeval gebeurde rond half vier vannacht. De automobilist reed over de Stadsbaan Leidsche Rijn richting de Stadsbaantunnel toen hij ter hoogte van de Hogeweidebaan van de weg raakte. 

Door de aanrijding lag een lantaarnpaal en een verkeersbord en veel brokstukken op de weg. De politie had de weg richting de Stadsbaantunnel afgesloten.

De bestuurder raakte door de aanrijding gewond en moest ter controle naar het ziekenhuis. De auto is door een berger afgesleept en de lantaarnpaal word later opgehaald.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht