Volledig scherm
© ANP

Automobilist uit Driebergen moet toch hogere boete van 149 euro betalen

Henk Kats uit Driebergen moet toch 149 euro betalen voor een verkeersovertreding in het centrum van Zeist. Hij maakte bezwaar, maar de officier van justitie gaf hem geen gelijk. Kats meende dat hij in mei van dit jaar een te hoge boete had gekregen. Hij tekent opnieuw bezwaar aan.

Zijn vrouw Riene-Marie reed in het voorjaar de Voorheuvel in, maar die was even daarvoor afgesloten voor al het autoverkeer. De politie slingerde massaal automobilisten op de bon. Ook Kats kreeg er een. Het was Kats  al opgevallen dat de politie en de bijzonder opsporingsambtenaren (boa’s) verschillende bedragen uitschreven. Voor in zijn ogen dezelfde overtreding kreeg een kennis een boete van 104 euro en hij 149 euro.

Zeist erkende later dat een fout was gemaakt en meldde dat tweehonderd bestuurders onterecht een te hoge bekeuring hadden gekregen voor een verkeersovertreding. De bestuurders kregen een lagere boete. Kats is benieuwd of Zeist de bestuurders nu blij heeft gemaakt met een dode mus en of de gemeente nog actie onderneemt naar de overtreders en naar de politie.

,,De gemeente Zeist is een beetje voorbarig geweest in het nemen van deze beslissing om de boetes te verlagen’’, reageert Kats. ,,Mijn bezwaarschrift is ongegrond verklaard op basis van een code op de bekeuring. De code die de verbalisant heeft gebruikt is de juiste, volgens de officier. Ik begrijp nu niet waarop Zeist de beslissing heeft gebaseerd. Deze beslissing staat loodrecht op de uitspraak van de officier. Ik moet er wel om lachen, maar het is wel bizar dat de ene helft een bekeuring van 104 euro krijgt en de andere helft een van 149. Die officier heeft maling aan de gemeente Zeist.’’ 

De gemeente Zeist was niet in staat te reageren.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht