Volledig scherm
De Marnixbrug over de Vecht verbindt de Utrechtse wijken Ondiep en Overvecht. © Jolet Jung-Moolenaar

Automobilisten opgepast: jaar lang verkeershinder tussen Ondiep en Overvecht

Eén van de drukste doorgaande wegen van Utrecht gaat een jaar lang grondig op de schop. De Marnixbrug over de Vecht, de verbinding tussen Ondiep en Overvecht, krijgt een opknapbeurt.

Dat betekent dat het verkeer vanaf 29 oktober een jaar lang over één rijstrook wordt geperst. De middenstrook tussen de Van Egmondkade en de Brailledreef is al die tijd in gebruik voor werkzaamheden. De verkeerslichten op de kruisingen in dit gebied worden anders ingesteld. Daardoor kan volgens de gemeente Utrecht ook verkeershinder ontstaan in de omliggende straten.

In de toekomst krijgt de brug overigens ook slechts één rijstrook per richting. De gemeente wil de weg opnemen in de Westelijke Stadsboulevard. Volgens de gemeente is er in de definitieve situatie overigens géén sprake van verkeershinder. Daarvoor worden de verkeerslichten beter op elkaar aangesloten. Dit systeem moet lange wachtrijen voorkomen in straten waar mensen wonen en verblijven.

Daarnaast hoopt de gemeente dat automobilisten andere routes gaan gebruiken, op andere tijdstippen gaan reizen of andere vervoermiddelen gebruiken. Tijdens de werkzaamheden bij de Marnixbrug ontvangen automobilisten die gebruik maken van Flitsmeister berichten over dit soort alternatieven op hun mobiele telefoon.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht