Volledig scherm
Op de Stroyenborchdreef in Utrecht Overvecht brandde een auto uit. © JSMultimedia

Avond en nacht vol autobranden in Utrecht

Maar liefst drie auto’s gingen gisteravond en afgelopen nacht in Utrecht in vlammen op. Eerst moest de brandweer uitrukken naar Kanaleneiland, daarna naar de Cartesiusweg even voor 23.00 uur was het raak op de Stroyenborchdreef in Overvecht.

Een bestelbus van het merk Opel brandde daar even voor 23.00 uur uit in de wijk. De oorzaak van de brand is onduidelijk, maar brandstichting lijkt aannemelijk.

Een nacht eerder ging een Volkswagen Golf die langs de Stanleylaan in Kanaleneiland stond ook al in vlammen op en raakte een Fiat Punto beschadigd door de hitte van die brand. Maandagavond vloog een Volkswagen Passat in brand in Overvecht. In de nacht van dinsdag op woensdag brandde een BMW uit in Ondiep.

Drones

Niet alleen in Utrecht woedden autobranden afgelopen nacht. Ook elders in de regio was het raak. Zowel in Houten als in Veenendaal brandden personenwagens uit.

Het aantal autobranden laait daarmee weer op. Utrecht wil met oud en nieuw onder meer drones van Defensie inzetten om de pakkans van daders van dit soort branden te vergroten. Ook moeten mobiele camera’s daarbij helpen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht