Volledig scherm
Bakkerij Brokking in IJsselstein werd vorig jaar tweede in de AD Oliebollentest. © Koen Laureij

Bakker Brokking uit IJsselstein weer in top 10 AD oliebollentest

AD OliebollentestBakker Jeroen Brokking staat met zijn oliebol weer in de top van de oliebollentest van het AD. De bakker uit IJsselstein staat op de zevende plaats. Een topprestatie, vindt de jury van de test.

Vorig jaar eindigde Brokking op de tweede plaats en hij won de test in 2014. Het scheelde niet veel of Brokking had zijn bedrijf vorig jaar moeten sluiten. In februari van 2016 dreigde hij bankroet te gaan omdat een afnemer zijn afspraken niet was nagekomen. 

Een stuk lager, op plaats 28, staat bakkerij Hogenboom uit Houten. Volgens de jury heeft de bakker het goed begrepen: „Een oliebol zoals een oliebol hoort te zijn.”

Bakkerij Vroeg uit Bunnik deed het in 2016 een stuk beter. De bakker eindigde toen in de top 10, nu staat de bakker op plaats 43. De concurrentie doet het steeds beter, meent de jury.

Klassering

Op 48, 49 en 50 eindigen drie bakkers uit de regio. Bakkerij Nepelenbroek uit Utrecht (48), oud-winnaar Olink uit Maarssen (49) en de Echte Bakker Vonk uit Bunnik (50) horen nog bij de beste oliebollenbakkers. Ook de oliebollenkraam aan de Maliebaan in Utrecht (62e), Jopie Witstijn met zijn kraam in Overvecht (63e) en Bakkerij Sterk uit Nieuwgein (73e) halen een klassering bij de eerste 75 oliebollenbakkers van het land.

Een jaar geleden werd de top 10 nog gedomineerd door bakkers uit de regio Utrecht. In IJsselstein, Bunnik en Utrecht werden toen de beste oliebollen gemaakt.

Weergeeft de kaart niet juist? Klik dan hier!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht