Volledig scherm
Drukte bij Brokking in IJsselstein nadat de bakker in 2014 de AD Oliebollentest had gewonnen. © anp

Bankroet dreigt voor topbakker Brokking

De titel van AD Oliebollenkampioen is nog geen garantie voor zakelijk succes. Bakkerij Brokking, ruim een jaar geleden winnaar van de AD Oliebollentest 2014, heeft uitstel van betaling aangevraagd. De winkels zijn nog wel gewoon open.

Bakkerij Brokking telt acht zaken, verspreid over de gehele provincie, letterlijk van Lopik tot Veenendaal. Het bedrijf is onderdeel van het Utrechtse broodbedrijf van Patrick Roelofs, actief met Bakker Roel veelal de voormalige zaken van Boonzaaijer.

Goed een jaar geleden kende de vreugde bij Brokking geen grenzen. Na het behalen van de eerste prijs in de AD Oliebollentest werd de bakkerij met twee baklijnen uitgebreid.

Gelauwerd
Trots waren de bakkers Jeroen Brokking ('vijfde generatie bakker') en compagnon Patrick Roelofs met het cijfer 10 dat ze binnensleepten voor hun oliebollen. Ze werden gelauwerd door de AD-hoofdredactie met een trofee, een oorkonde aan de muur en een bos bloemen voor de beste oliebol van 2014.

Quote

De oliebollen­test staat er geheel buiten.

Jeroen Brokking

Jeroen Brokking kan zich de verbazing bij de buitenwereld over zijn surseance goed voorstellen. Meer dan 160.000 oliebollen gingen er ruim een jaar geleden in IJsselstein over de toonbank. De naamsbekendheid van de bakkerij groeide tot in de uithoeken van de provincie.

Toch ging het mis.,,De oliebollentest staat er geheel buiten,'' zegt Brokking.

Bittere pil
,,De problemen zijn het gevolg van het afhaken van een grote afnemer, een keten uit Zuid Holland die afspraken niet is nagekomen. Toen we samen gingen met Roelofs mochten wij aan die partij leveren. Het is een bittere pil, maar we zijn gewoon genaaid.''

Toch geeft de IJsselsteiner de moed niet op. ,,We komen er wel doorheen. De bewindvoerder is ook positief. We gaan zeker door. Bel over twee maanden nog maar eens. Nu moet ik verder met overleg,'' aldus Brokking zaterdagmiddag.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht