Volledig scherm
Bij Pantarijn is het schoolzwemmen verleden tijd © anp

Basisschool Pantarijn in De Meern stopt met schoolzwemmen

OBS Pantarijn doet het schoolzwemmen voortaan in de ban. De directie van de Meernse school (Veldhuizen) zegt dat er nog te weinig kinderen in de groepen twee en drie zijn die van huis uit geen zwemles hebben. Zwemonderwijs dat vanuit school wordt geregeld, is dus overbodig. 

Volgens de gemeente Utrecht staat het besluit van Pantarijn op zichzelf en maakt het geen onderdeel uit van grootschalige bezuinigingen op het schoolzwemmen. Voor zover wij weten zijn er verder geen scholen die aankomend schooljaar stoppen met zwemles. De gemeente verzorgt voor 39 basisscholen het schoolzwemmen, zegt een woordvoerster. De gemeente faciliteert het schoolzwemmen met name voor scholen waar kinderen anders geen zwemdiploma zouden halen.

Verantwoordelijkheid

Vorig jaar stopten vier Utrechtse scholen met schoolzwemmen nadat in Rhenen een 9-jarig Syrisch meisje was overleden. Het zwembadpersoneel kreeg een taakstraf, het schoolpersoneel werd vervolgd maar uiteindelijk vrijgesproken. De zaak was echter voor veel scholen aanleiding te stoppen met schoolzwemmen, omdat directies de verantwoordelijkheid niet wilden dragen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht