Volledig scherm
De Tweede Kamerleden van Forum voor Democratie (FVD) Thierry Baudet en Theo Hiddema tijdens een kiezersbezoek in Volendam. Maandagavond brengen zij een soortgelijk bezoek aan Nieuwegein. © ANP

Baudet en Hiddema bedanken kiezers in Nieuwegein

De Tweede Kamerleden Thierry Baudet en Theo Hiddema van Forum voor Democratie houden maandagavond een bijeenkomst in Nieuwegein. Ze willen hun kiezers in Midden Nederland bedanken voor hun steun.

Vorige maand al kondigden zij hun komst naar Utrecht aan, maar de locatie in het NBC aan de Blokhoeve in Nieuwegein, werd pas dit weekeinde bekend gemaakt. Partijwoordvoerder Jeroen de Vries weerspreekt dat vanuit Utrecht naar elders is uitgeweken vanwege aangekondigde tegen demonstraties. ,,Nieuwegein is bijna Utrecht, dus dat maakt niet veel uit. Deze locatie is gekozen vanwege de bereikbaarheid en de kosten. ,,Wij zijn een kleine organisatie met een beperkt budget.''

De Vries verwacht circa 300 bezoekers vanuit de wijde regio Utrecht.

Tegenstanders van Forum voor Democratie lieten direct na de aankondiging van de bijeenkomst van die partij in Utrecht weten een tegen manifestatie te willen houden op de Neude.

Ook zondag nog werd de oproep daartoe onder meer op Facebook herhaald. Een woordvoerster van de gemeente Utrecht laat weten dat de bijeenkomst bekend is en dat die zonder beperkende maatregelen is toegestaan.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht