Beau van Erven Dorens.
Volledig scherm
Beau van Erven Dorens. © ANP

Beau draagt uitzending op aan doodzieke John (51) uit IJsselstein

Presentator Beau van Erven Dorens  heeft zijn latenightshow gisteravond opgedragen aan de doodzieke fotograaf John Verbruggen uit IJsselstein. Verbruggen liet twee dagen geleden op Twitter weten dat hij nog maar een paar weken te leven heeft.

De 51-jarige Verbruggen werd in januari 2018 gediagnosticeerd met een uitgezaaide vorm van kanker in de weke delen. Sindsdien tweet de fotograaf openhartig over zijn ziekte en geeft hij, soms meerdere malen per dag, een update over zijn gezondheid. Zo liet Verbruggen afgelopen week op Twitter weten dat hij niet lang meer te leven heeft:

Verbruggen heeft een paar duizend volgers en ontvangt dagelijks talloze reacties op zijn tweets. Veel twitteraars steken de IJsselsteinse fotograaf dan ook een hart onder de riem. Maar de tweets van Verbruggen gaan niet alleen over zijn ziekte; de architectuurfotograaf deelt ook veel van zijn geschoten werk, zoals panorama’s van verschillende grote steden of landschappen. Één van zijn foto's werd in augustus verkocht aan de nieuwe late night talkshow 'Beau’ van Beau van Erven Dorens:

De verslechterende toestand waarin Verbruggen verkeert is de talkshowpresentator niet ontgaan; hij belde de fotograaf gisterenmiddag persoonlijk op.

Van Erven Dorens startte zijn uitzending gisteravond meteen met het onderwerp. ,,Ik begin vanavond met een verdrietig bericht’’, trapt Van Erven Dorens af. ,,John Verbruggen is fotograaf en John heeft iets heel moois gedaan; hij heeft namelijk de foto gemaakt die hier de achtergrond van het decor siert’’, laat de presentator, al wijzend naar het decor, zien. 

Nadat Van Erven Doorens de situatie van Verbruggen toelicht, vertelt hij dat hij contact heeft opgenomen met de fotograaf. ,,Ik heb hem vandaag gebeld en ik vroeg John: 'vind je het fijn om nog één keer naar de studio te komen?’’ vervolgt de talkshowhost. ,,Hij ligt in het UMC in Utrecht en hij zei heel vermoeid en verzwakt: ‘ik zou wel willen maar ik kan het écht niet.’ Daarom John, deze uitzending voor jou.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht