Volledig scherm
De mannen van coach Robin Pronk wonnen het laatste competitieduel in de Jupiler League. © Ruud Voest

Beauty Van Rooijen bezorgt Jong FC Utrecht de zege

Jong FC Utrecht heeft het laatste competitieduel in de Jupiler League gewonnen. In Dordrecht werd het tegen de plaatselijke FC in blessuretijd 1-2 door een prachtige hakbal van Mitchell van Rooijen.

De ploeg van de vertrekkende coach Robin Pronk kwam na een half uur op voorsprong. Rayan el Azrak schoot vanaf een meter of vijfentwintig een vrije bal prachtig in de linkerbovenhoek. Omdat een kopbal van Daniël Breedijk kort voor rust de lat raakte, gingen beide ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamer in.

In de 69e minuut kwam FC Dordrecht verdiend langszij. Na geklungel in de Utrechtse defensie kon Jari Schuurman eenvoudig scoren. Daarna kreeg vooral de thuisploeg kansen op meer treffers, maar paal en lat voorkwamen een achterstand voor Jong Utrecht, dat zelf via Christopher Mamengi de lat raakte.

In blessuretijd hakte Mitchell van Rooijen zijn ploeg naar de zege. Opnieuw maakte de aanvaller een beauty van een doelpunt, nadat hij vorige week tegen Helmond Sport met een omhaal Jong FC Utrecht een punt bezorgde. Door de zege deed Jong FC Utrecht de laatste plaats over aan Helmond Sport. De ploeg van Pronk verzamelde 23 punten, eentje meer dan het elftal van de Utrechtse coach Rob Alflen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht