Ook de Nederlandse Spoorwegen (NS) en ProRail erkennen volgens de gemeente Utrecht en provincie Utrecht dat een grote investering de komende jaren noodzakelijk is.
Volledig scherm
Ook de Nederlandse Spoorwegen (NS) en ProRail erkennen volgens de gemeente Utrecht en provincie Utrecht dat een grote investering de komende jaren noodzakelijk is. © ANP

Bedrijven als Rabobank en VodafoneZiggo scharen zich achter Dijksma en smeken Den Haag: ‘Geef miljarden voor ov’

Er moeten de komende jaren miljarden euro’s in het Utrechtse openbaar vervoer worden geïnvesteerd. Dat schrijven burgemeester Sharon Dijksma en de provincie Utrecht namens tientallen Utrechtse bedrijven en organisaties in een brandbrief aan demissionair premier Mark Rutte en D66-partijleider Sigrid Kaag. 

  1. Ik zag het bebloede gezicht van De Vries, en vreesde dat miljarden voor aanpak misdaad te laat komen
    PREMIUM

    Ik zag het bebloede gezicht van De Vries, en vreesde dat miljarden voor aanpak misdaad te laat komen

    Bij het zien van Peter R. de Vries, bloedend op de klinkers van de Lange Leidsedwarsstraat, weerkaatste mijn brein onwillekeurig beeldecho’s van eerdere incidenten. Zeventien jaar geleden, de Linnaeusstraat, eveneens in Amsterdam, Theo van Gogh, ruggelings op het plaveisel. Twee jaar daarvoor, Pim Fortuyn, levenloos op de parkeerplaats van de 3FM-studio in Hilversum. Noord-Holland als de killing fields van BN’ers.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht