Volledig scherm
PREMIUM
Op een bouwplaats aan de Merwedeweg in Breukelen is vanmorgen een persoon overleden toen een heipaal op de cabine van zijn graafmachine viel. Het slachtoffer kwam bekneld te zitten en overleed ter plekke. © Koen Laureij

Bedrukte sfeer, werklui in shock na dodelijk ongeluk met heipaal in Breukelen

Verbijstering en emotie op de bouwplaats aan de Kanaaldijk West in Breukelen. Bij een tragisch ongeval vrijdagochtend klapt een zware stalen heipaal op de cabine van een graafmachine. De machinist komt daarbij om het leven. Werklieden kunnen de zware paal met een kraan wegtakelen, hulpdiensten rukken massaal uit. Maar alle hulp is tevergeefs: de man is al aan zijn verwondingen bezweken.

Bouwvakkers van het Kampense bedrijf Hylkema Funderingstechniek zijn op de bouwplaats aan de Kanaaldijk West bezig met het opruimen van het terrein. Ze zijn net klaar waar ze goed in zijn: het aanbrengen van een fundering. Er worden buizen de grond in gebracht die vervolgens worden volgestort met beton. Door nog onbekende oorzaak gaat het mis. Een buis valt bovenop de cabine van de kleine graafmachine. De werklieden staken onmiddellijk hun werkzaamheden en halen met de kraan van een vrachtwagen de enorme buis van de cabine, maar moeten constateren dat iedere hulp te laat zal komen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht