Volledig scherm
Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig zal zondagavond om 20:00 uur het ‘startsein’ geven voor de Vuelta. © Istar Verspuij

Beiaardier Domtoren geeft zondagavond ‘startsein’ Vuelta

Zondagavond zal Beiaardier Malgosia Fiebig vanaf het carillon van de Domtoren symbolisch het startsein geven voor de Vuelta. Met Spaanse muziek wordt de wielerronde, die in 2020 in Utrecht van start gaat, ingeluid. 

De daadwerkelijke start van de Spaanse wielerronde, de Vuelta a España, vindt pas 14 augustus 2020 plaats. Het startsein symboliseert dan ook vooral de finish van de Vuelta 2019, die zondagavond in Madrid plaatsvindt, en een vooruitblik op de start in 2020 in Utrecht. De Vuelta gaat dan van start met een ploegentijdrit in Utrecht. De tweede en derde etappe gaan door de provincies Utrecht en Noord-Brabant. De drie steden Utrecht, Breda en Den Bosch zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de eerste etappes. 

Niet alleen het carillon van de Domtoren kondigt zondagavond de start van de Vuelta 2020 muzikaal aan. Ook vanaf de Grote Toren van Breda en de Sint-Janskathedraal in Den Bosch zal Spaanse muziek klinken. De muzikale actie is bedoeld om een verband te leggen tussen de organisatie van de Vuelta en de cultuur en historie van de drie organiserende steden.

Het carillon is zondagavond om 20.00 uur te horen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Harry Potter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVredenburg

    Harry Pot­ter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVre­den­burg

    Met de zaklamp in de hand zoeken naar de leukste, spannendste, gekke beeldjes en dieren in de kerk. Dat kan vanavond om 19.30 uur in de Domkerk in Utrecht. Tijdens een rondleiding kunnen kinderen van 7 tot en met 12 jaar samen met hun (groot)ouders spannende details ontdekken in het donker. Neem zelf een zaklamp mee! Aansluitend is er iets te drinken met wat lekkers in het DomCafé. Kosten zijn 4,50 euro per persoon.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht