Volledig scherm
Heuvelrugger van de maand. © VVD

Belofte: verkiezing Heuvelrugger van de maand wordt géén VVD-feestje

Wie wordt de Heuvelrugger van de maand? Met dat idee wil VVD-raadslid Tim Rooijakkers iedere maand iemand aanwijzen die in alle anonimiteit veel voor de samenleving doet. De eerste Heuvelrugger is Bram Brinkman, die erg actief in Driebergen is.

Het is een idee uit de koker van de VVD uit Utrechtse Heuvelrug, maar dat wil niet zeggen dat alleen partijleden kans maken op een oorkonde, een bos bloemen en een flesje streekwijn. Dat benadrukt raadslid Tim Rooijakkers. De gekozen man of vrouw hoeft niet ook politiek actief zijn.

Rooijakkers:  ,,Het gaat om een vrijwilliger die veel voor de samenleving in onze gemeente doet. Dan maakt het niet uit wat zijn achtergrond is. Het kan dus zo zijn dat een lid van de PvdA de Heuvelrugger van de maand wordt. Op de oorkonde hebben we geen VVD-logo aangebracht. Het is ook niet zo dat wij dat alleen bepalen. Mensen kunnen een stem uitbrengen.”

Het idee zag Rooijakkers in Dordrecht. ,,Ik kende het niet. Ik heb het idee voorgelegd aan het VVD-bestuur en die vond het goed. En er was budget voor. Hoe leuk is het om iemand een keer te verrassen en in het zonnetje te zetten.”

Bram Brinkman is dus de eerste Heuvelrugger van de maand. Hij is verbaasd dat juist hij die waardering krijgt, terwijl er - net als hij - zo veel vrijwilligers zijn. ,,Daarom draag ik deze oorkonde op aan iedereen die in de kernen van de Utrechtse Heuvelrug zich inzetten voor de lokale samenleving.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht