Volledig scherm
Vrouwe Berthe: een van de twee verwoeste rondvaartboten van Yselvaert in de grachten van IJsselstein. © William Hoogteyling

Benefiet voor Yselvaert strandt op gebrek aan interesse

Het benefietconcert dat komende zondag gehouden zou worden in het Fulcotheater om geld in te zamelen voor nieuwe boten voor de Stichting Yselvaert gaat niet door wegens een gebrek aan belangstelling. Amper veertig mensen waren bereid een kaartje te kopen voor het verrassingsprogramma, dat zondagmiddag te zien zou zijn.

De twee rondvaartboten van Yselvaert, 'Heer Gijsbrecht' en 'Vrouwe Bertha', gingen verloren tijdens de brand op 30 januari in de loods van jachthaven Marnemoende. Al snel nam beeldend kunstenaar Sylvia Bongers het initiatief voor een benefietconcert. Ondanks hartverwarmende reacties op social media bleken echter bitter weinig mensen bereid een kaartje van 20 euro te kopen voor een middag waarvan ze niet wisten wie er zouden komen optreden. Ook van de mogelijkheid om voor anderen een kaartje te betalen, werd door particulieren en bedrijven amper gebruik gemaakt. 

Doekje voor het bloeden 

De organisatie kon vandaag (dinsdag) daarom niet anders beslissen dan het concert af te gelasten. De Stichting Yselvaert laat zich niet uit het veld slaan, al betreurt Hans van Dis van de stichting dat het concert niet kon doorgaan. Een doekje voor het bloeden was wel dat de raad vorige week besloot 10.000 euro te doneren. Yselvaert heeft inmiddels ook verschillende fondsen aangeschreven voor een bijdrage.

Reddingsbrigade

Afgelopen vrijdag kreeg Yselvaert nog een tegenslag te verwerken. De boten van de Reddingsbrigade IJsselstein, die de RBIJ spontaan had aangeboden, bleken na inspectie niet geschikt voor het verzorgen van rondvaarten. Yselvaert gaat nu op zoek naar andere oplossingen en hoopt nog altijd dat er begin mei alsnog gevaren kan worden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht