Volledig scherm
Eén van de zes winnende projecten is ‘Roeien met Fit-Cool kinderen’, een initiatief om kinderen met overgewicht te laten roeien. Zij ervaren zo dat ze met elkaar veel pret kunnen hebben en samen een team kunnen vormen. © Fototeam K en M

Benefietavond in Nieuwegein levert 25.000 euro op voor sinterklaascadeautjes, sportplein en andere goede doelen

De eerste Nieuwegeinse Benefietavond, die afgelopen zaterdag werd gehouden, heeft een bedrag van 25.000 euro opgebracht. Met dat geld kunnen zes projecten in Nieuwegein een start maken. 

De avond werd georganiseerd door de Rotaryclub Nieuwegein. Er werden producten en diensten geveild voor het goede doel. De totaalopbrengst is bedoeld om nieuwe Nieuwegeinse initiatieven te helpen hun droom te verwezenlijken.

Wekenlang konden Nieuwegeiners via internet stemmen op tien projecten die zich bij de Rotaryclub hadden gemeld. Tijdens de avond bepaalde het publiek welke zes projecten ‘de buit’ mogen verdelen.

Sint op bezoek

Quote

Hier zijn we superblij mee. Tussen 29 november en pakjes­avond kunnen we weer met Sinter­klaas op pad en gezinnen die het moeilijk hebben gelukkig maken

Rick de Jong, Stichting Dag Zonder Zorgen

Een gelukkig initiatief is bijvoorbeeld Sinterklaas On Tour. Dit kreeg een bedrag uit de benefietavond van 3750 euro. Gevolg is, dat dit jaar minimaal vijftien gezinnen met kleine kinderen Sinterklaas thuis op bezoek krijgen. En die neemt dankzij deze bijdrage ook genoeg cadeaus mee. Het gaat om bijstandsgezinnen, die zo een fijne avond krijgen aangeboden door de Nieuwegeinse stichting Dag Zonder Zorgen. Voorzitter Rick de Jong: ,,Hier zijn we superblij mee. Tussen 29 november en pakjesavond kunnen we weer met Sinterklaas op pad en gezinnen die het moeilijk hebben gelukkig maken.” 

Een tweede project dat tot de gelukkigen behoort is Sportplein Zuilenstein. Bij Park Kokkeboogaard in de wijk Zuilenstein kan nu snel een sportplein komen voor jong en oud. Het initiatief werd eerder dit jaar geboren. De bedoeling was het pleintje in 2022 aan te leggen. Maar door de financiële injectie dankzij de benefietavond kan het sportveld er nu al binnen een jaar zijn.

Sportplein

,,Het grootste deel van de investering is nu al binnen’’, zegt initiatiefnemer Nick Brugman-Beijen. ,,Dit betekent dat we al binnen een jaar het sportplein kunnen realiseren. De gemeente is gelukkig heel enthousiast. Dat helpt om nu snel vergunningen rond te krijgen.’’

Een bestaand sportpleintje krijgt een metamorfose. Er komen nieuwe baskets en doelen. Ook de tegels worden opgeknapt en duurzamer gemaakt. Scholen en andere clubs krijgen gelegenheid om er voortaan hun circuit- of obstakeltrainingen te houden. Ook komt er een plek voor yoga in de buitenlucht. Voor de Koningsspelen van april 2020 moet het plein open zijn.

Er zijn zes initiatieven die een bijdrage krijgen: Roeien met Fit-Cool kinderen (2500 euro), Scout zoekt tent (4156 euro), Stek UP ondernemers (5000 euro), Sportplein Zuilenstein (5000 euro), Een tuin voor Huis Mandala (4546 euro) en Sinterklaas On Tour (3750 euro).

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht