Volledig scherm
Het Kruisvaartterrein, beter bekend onder skaters als De Yard. © Foto Ruud Voest

Berlijnplein in Utrecht is nieuwe hotspot voor graffiti-kunstenaars

Graffitikunstenaars kunnen vanaf deze zomer weer zorgeloos hun gang gaan. Utrecht heeft een nieuwe gedoogplek aangewezen voor graffiti: een muur bij het Berlijnplein in Leidsche Rijn.

Lange tijd was De Yard bij het Kruisvaartkwartier een plek voor skaters en graffitikunstenaars, maar dat werd eind 2018 gesloten om het terrein klaar te maken voor de bouw van 600 woningen. Skaters hebben inmiddels een nieuwe plek gekregen op het Jaarbeursplein, maar voor graffitikunstenaars was nog geen alternatieve locatie aangewezen. 

Na de sluiting van De Yard is er samen met de kunstenaars gezocht naar een nieuwe geschikte plek voor de Utrechtse ‘Hall of Fame’. De muren van de Stadsbaantunnel aan het Berlijnplein bleken een goede plek. 

Vanaf augustus 2019 tot en met 2020 stelt de gemeente de zeven meter hoge muren tijdelijk beschikbaar voor graffiti. De ene helft van de muur wordt de nieuwe gedoogplek voor graffiti en de andere helft wordt beschikbaar gesteld voor street-art van kunstenaar Sokar Uno uit Berlijn. Daar komt de grootste muurschildering van Utrecht. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht