Volledig scherm
De man bleek meerdere gevangenisstraffen open te hebben staan. © Politie Veenendaal

Beschonken bestuurder op A12 moet gevangenisstraf uitzitten

Een slingerende auto is vannacht op de A12 bij Veenendaal aan de kant gezet. De hevig beschonken chauffeur had geen geldig rijbewijs en blijkt meerdere boetes en gevangenisstraffen open te hebben staan. 

De politie Veenendaal kwam vannacht rond 03.00 uur een slingerende Peugeot tegen op de A12 bij Veenendaal. De agenten zetten de achtervolging in en gaven de automobilist eerst een volg- en daarna een stopteken. De bestuurder negeerde deze in eerste instantie. Toen de hevig zwetende, rood aangelopen chauffeur aan de kant was gezet en werd gecontroleerd, bleek dat hij niet alleen veel te veel gedronken had, maar dat zijn rijbewijs ook al langere tijd niet meer geldig was.

Uitschelden 

Toen de agenten het systeem controleerden, werd nog meer duidelijk. De man had meerdere boetes en zelfs gevangenisstraffen open staan. Aan de kant van de weg reikte de politie nog gerechtelijke uitspraken uit aan de man, deze waren kennelijk nog niet bekend bij hem. Als klap op de vuurpijl vond de bestuurder van de Peugeot het een goed idee om de vier agenten even flink uit te schelden. 

De agenten namen de auto van de man in beslag en voor de verschillende andere overtredingen zal de chauffeur boetes en/of een verblijf in de gevangenis kunnen verwachten. ,,Deze pannenkoek zal op de blaren moeten zitten, nu hij zijn billen voor de zoveelste keer heeft gebrand”, aldus de politie. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht