Volledig scherm
Het pakketje ging verloren op de Weg Der Verenigde Naties, hoogstwaarschijnlijk ter hoogte van de Sowetobrug © Google Streetview

Bestelbus verliest goudlegering van 9 kilo in Utrecht, 25.000 euro voor eerlijke vinder

Een waardetransport in Utrecht is op de ochtend van 15 november een zeer waardevol object verloren. Het gaat om een doos van kunststof met daarin bijna 9 kilo zware goudlegering. De eigenaar keert een vindersloon van 25.000 euro uit. 

Dat blijkt uit een oproep in krantenrubriek Speurders van De Telegraaf.

Het edelmetaal is uit een bestelbus gevallen op de Weg der Verenigde Naties, hoogstwaarschijnlijk ter hoogte van de Sowetobrug. De bestuurder van het transport haalde het voorwerp op bij de Koninklijke Munt en kwam er op de oprit van de A2 richting Den Bosch achter dat hij de zijdeur niet goed had afgesloten. Helaas voor de chauffeur en eigenaar was dat te laat, want het doosje van 30 bij 20 centimeter was toen al uit de auto gevallen. 

De waarde van het blok ligt tussen de 200.000 en 235.000 euro, maar is volgens de eigenaar onverkoopbaar. ,,Bij de plaatselijke juwelier kun je het niet kwijt en groothandels zijn ingeseind”, vertelt de man aan De Telegraaf. 

De gelukkige vinder kan het object naar ieder Utrechts politiebureau brengen. Na een echtheidscontrole zal het bedrag van 25.000 euro worden uitgekeerd.  Die beloning komt niet bij de politie vandaan, bevestigt een woordvoerder. ,,Het gaat hier om een vermissing, dus is het een civiele zaak. Mocht er aangifte worden gedaan, dan gaan wij ons erover buigen.”

Volledig scherm
De oproep in De Telegraaf. © DM

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht