Bestuurder (30) overleden na auto-ongeluk in Benschop: auto ramt boom en belandt in sloot

videoIn Benschop is vanochtend een auto in een sloot beland. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten massaal uit. De bestuurder is aan zijn verwondingen overleden. 

Volledig scherm
Auto raakt van de weg en belandt in de sloot in Benschop. De bestuurder overlijdt. © Michiel van Beers

Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur op de Benedeneind Zuidzijde in Benschop, ter hoogte van huisnummer 329. De auto, een grijze Ford Fiësta, ramde met hoge snelheid een boom en kwam in het water terecht. 

Volgens de politie is de man in de slip geraakt, onduidelijk is nog hoe dit kon gebeuren.  Het Benedeneind is ter plaatse een kaarsrechte weg, die volgens omwonenden niet als gevaarlijk bekend staat. ,,Hier is nog nooit iets gebeurd.’’

De bestuurder, 30-jarige man uit Schoonhoven, is door de brandweer uit het voertuig gehaald. Een traumahelikopter landde in een naastgelegen weiland om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar aan zijn verwondingen overleden. 

De weg is afgesloten voor de hulpverlening, het onderzoek en de berging. Overige verkeersdeelnemers kunnen via een parallelweg passeren.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht