De bestelbus raakte zwaar beschadigd bij de botsing op A2 bij Maarssen.
Volledig scherm
De bestelbus raakte zwaar beschadigd bij de botsing op A2 bij Maarssen. © 112mediautrecht

Bestuurder bestelbus zwaargewond bij botsing met vrachtwagen op A2 bij Maarssen

Een vrachtwagen is afgelopen nacht achter op een stilstaande bestelbus geknald. Rond 01.40 uur stond een bestelbus op de rechterrijstrook van de A2 bij Maarssen stil. De bestuurder van het busje raakte zwaargewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De vrachtwagenchauffeur zag de bestelbus niet staan en knalde met ruim 80 kilometer op te teller tegen de bus. De bestelbus belandde door de knal achterstevoren in de berm. Vanwege het ongeval rukten de hulpdiensten massaal uit. Een opgeroepen traumaheli hoefde niet in actie te komen. De brandweer heeft het medische personeel van de ambulance ondersteund. 

De vrachtwagenchauffeur verklaarde dat het busje zonder verlichting stil stond en hem daarom niet had gezien. Hoe het kon dat het voertuig stil kwam te staan, is onbekend. De politie heeft samen met de Verkeersongevallenanalyse onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.

Het busje en de vrachtwagen raakten zwaar beschadigd en werden door een berger afgesleept. Vanwege het ongeval waren vier van de vijf rijstroken tussen Breukelen en Maarssen afgesloten. De weg is rond 05.00 uur weer volledig vrijgegeven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht