Volledig scherm
© Instagram/pol_stichtsevecht

Bestuurder onder invloed van coke en speed springt in de Vecht na wilde achtervolging in Maarssen

UPDATEDe politie heeft aan het begin van de nacht in Maarssen een auto klemgereden na een wilde achtervolging. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed. Hij sprong in de Vecht in een vergeefse poging aan de politie te ontkomen.  

De bestuurder negeerde in de buurt van de Zuilense Ring in Utrecht een stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging duurde echter niet lang, de politie wist het voertuig op de Parkweg in Maarssen-dorp, bij de kruising met de Huis Ten Boschstraat, tot stoppen te dwingen. 

Rond 01.00 uur zagen agenten de personenauto keren door de middenberm op de Zuilense Ring. De achtervolging die volgde leidde naar Overvecht en ging verder tot aan de Amsterdamsestraatweg richting Maarssen. Vanwege het gevaar van de achtervolging is de vluchtauto een aantal keren geramd en uiteindelijk door politieagenten klemgereden op de Parkweg. 

Dichtgezet

De bestuurder heeft nog kans gezien uit het voertuig te vluchten en De Vecht in te springen. Hij hoopte zo uit handen van de politie te blijven. De Vecht was echter al aan beide kanten afgezet door de politie. 

De bestuurder wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar op de openbare weg en van het rijden onder invloed van cocaïne en amfetamine. In het voertuig werden ook nog twee lachgasflessen gevonden. Zowel de auto van de verdachte als een politieauto zijn door een berger weggesleept. Het onderzoeksteam verkeer van de politie onderzoekt het incident.

De vluchtauto werd in Maarssen-dorp klemgereden door de politie.
Volledig scherm
De vluchtauto werd in Maarssen-dorp klemgereden door de politie. © 112mediautrecht

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht