Volledig scherm
De ravage na het ongeluk was groot © Koen Laureij

Bestuurder ongeluk A2 onder invloed verdovende middelen

De man die eind vorig jaar met zo'n 200 kilometer per uur over de A2 bij Maarssen raasde en een dodelijk ongeluk veroorzaakte, was onder invloed van verdovende middelen. Dat bevestigt zijn advocaat Gerard Spong.

De 46-jarige Neil van der L. uit Amsterdam wordt doodslag ten laste gelegd op Ricardo van Jaarsveld en poging tot doodslag op zes andere inzittenden van de auto die hij op de ochtend  van 30 december vlak bij Maarssen vol raakte. Zijn advocaat Gerard Spong vermoedde destijds al dat zijn cliënt mogelijk onder invloed was omdat hij na het ongeluk behoorlijk verward was.

Voor de rechter
Neil van der L. staat volgende week donderdag voor het eerst voor de rechter voor het noodlottige ongeval. De 46-jarige Amsterdammer reed die ochtend volgens getuigen met zo'n 200 kilometer per uur over de linkervluchtstrook van de A2 vanuit Amsterdam richting Utrecht. Ter hoogte van Maarssen hield die vluchtstrook op en voegde Van der L. weer in op de linkerrijstrook, waar hij op de Citroën C8 van Van Jaarsveld knalde.

Van Jaarsveld, die opgroeide in Boskoop, was met zijn drie kinderen, zijn vriendin, de moeder van zijn kinderen en haar nieuwe vriend op weg naar safaripark Beekse Bergen voor een dagje uit. Van Jaarsveld overleed ter plekke, de andere inzittenden raakten zwaargewond.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht