Volledig scherm
© William Harthoorn

Bestuurder schat hoogte van tunnel verkeerd in en rijdt dak van busje eraf

Opnieuw is het mis gegaan bij het tunneltje in Maarn. De bestuurder van een bestelbus reed het dak van zijn bus aan gort. Hij schatte de hoogte van de tunnel te hoog in.

Het is niet de eerste keer dat vrachtwagens of busjes zich vastrijden in de 2,5 meter hoge tunnel. In augustus wilde de gemeente Utrechtse Heuvelrug nog geen extra maatregelen treffen. Inwoners van Maarn vroegen toen al om extra waarschuwingen aan te brengen, naast de waarschuwingsborden die nu al te vinden zijn aan het begin van de straat en tegen de bovenkant van de tunnel. De tunnel gaat onder de A12 en de spoorlijn Utrecht-Arnhem door.

Burgemeester Frits Naafs zag geen aanleiding om in te grijpen. Hij vindt de bestaande waarschuwingen voldoende. ,,Aan beide kanten hangen waarschuwingen. Ook staan er borden voor de tunnel. Als je gewoon oplet hoeft het geen probleem te zijn. Aan bijvoorbeeld een ketting ophangen zitten ook allerlei nadelen. Veel inwoners vinden dat niet mooi. Verkeerstechnisch is er voor ons geen aanleiding er iets aan te veranderen”, meende hij toen.

Nu wil de burgemeester iemand vragen er nog eens naar te kijken. ,,Er staan genoeg borden, maar ik wel wel eens weten waarom mensen dan toch door rijden. Ik snap het niet.”

Ook in Utrecht gaat het vaak fout. Met name in tunneltje onder het viaduct bij de Prins Hendriklaan schatten chauffeurs de hoogte verkeerd in. In de straat staan verkeersborden die meermaals waarschuwen dat de maximale doorrijhoogte 2.40 meter is.

In de Klomp bij Veenendaal reed een lijnbus vorig jaar zich vast onder het viaduct bij het station. De chauffeur vergiste zich ook daar in de hoogte van het viaduct (drie meter).

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht