Volledig scherm
Betsy de Keizer temidden van presentator René Hansen en burgemeester Frans Backhuijs op het podium tijdens de uitreiking van de Nieuwegein Awards. © Raymond de Jong

Betsy de Keizer verkozen tot Nieuwegeiner van het jaar

UpdateIn Nieuwegein is vanavond de achtste editie gehouden van Nieuwegein Awards. Voormalig makelaar Betsy de Keizer (78) is uitgeroepen tot Nieuwegeiner van het jaar. 

De vakjury, waarin onder andere burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein, vindt dat zij de eretitel verdient. Als 70-plusser is De Keizer nog altijd actief in onder meer het ontwikkelen van zelfstandige woningen voor ouderen. Ook zet ze zich maatschappelijk in met onder andere lezingen over gezond ouder worden,  is ze maatschappelijk actief bij Nieuwegein Fonds en jongerencentrum The Pit (daar zit ze in de Raad van toezicht).

,,Deze eretitel betekent heel veel voor me'', zegt De Keizer. ,,Het is heel bijzonder en het verrast me. Er zijn namelijk heel veel mensen actief in Nieuwegein die bijdragen aan een mooie samenleving. Ik blijf me actief inzitten voor Nieuwegein, want er is nog genoeg te doen. Gelukkig laat mijn goede gezondheid dat me toe.”

Bij de Nieuwegein Awards in sportcomplex Merwestein zijn tien awards uitgereikt. Voor het eerst is de award voor sportman en sportvrouw samengevoegd tot ‘Sporter van het jaar’. Die titel ging naar Charella Westra uit Leusden. Westra is actief met Jiu Jitsu en traint in Nieuwegein bij BSP/De Mix. Ze werd eind 2017 wereldkampioene Jiu Jitsu in de klasse boven de 70 kilo. Sportploeg van het jaar werd de Grote Showgroep van KRC Rolling. Ze rolschaatsers gooien hoge ogen op nationaal- en wereldniveau en zijn. De showgroep van KRC Rolling werd in de zomer van 2017 Nederlands Kampioen.

In het zonnetje

Er werden meer bijzondere Nieuwegeiners in het zonnetje gezet. Zo ging de vrijwilligersprijs van het jaar naar Ahmad Alaji. De nieuwe Nieuwegeiner uit Syrie is actief met taallessen in bibliotheek De Tweede Verdieping. Ondernemer van het jaar werd Kapper Jan van Doorn en voor de tweede keer werd Christen Unie-voorman Martin Monrooij politicus van het jaar.

Alle awardwinnaars op een rij: In de catergorie Cultuur & Evenement: Kunstmarkt Nieuwegein, categorie Duurzaamheid: Cals Model United Nations, Ondernemer: Kapsalon Jan van Doorn, Politicus: Martin Monrooij (ChristenUnie), Sporter: Charella Westra (Jiu Jitsu De Mix), Sportploeg: Grote Groep KRC Rolling, Sporttalent: Maureen Versteeg (KRC Rolling), Vrijwilliger: Ahmad Alaji (bibliotheek De Tweede Verdieping), Vrijwilligersorganisatie: Nieuwe Hoop Kringloop, Nieuwegeiner van het jaar 2017: Betsy de Keizer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht