Volledig scherm
© Thinkstock

Bever bijt vrouw tijdens zwemmen in Lek bij Culemborg

Een 52-jarige inwoonster van Culemborg is vrijdagavond gebeten door een bever, toen ze aan het zwemmen was in de rivier de Lek. Dat meldt Omroep Gelderland.

Corinne Leopold voelde tijdens het zwemmen opeens een scherpe pijn aan haar been. ,,Ik dacht eerst nog aan een vis, maar ik zie tot mijn verbazing ineens een enorme zwarte bever van mij wegzwemmen. Ik voelde aan mijn been en voelde daar een enorm gat zitten.’’

De wond is in het ziekenhuis gehecht. Daar keken ze ook op van de beverbeet. Beverkenner Willy de Koning uit Sittard zegt tegen Omroep Gelderland dat het hoogst zelden voorkomt dat bevers in het water mensen of dieren aanvallen. Op het land gebeurt dat relatief vaker.

Bedreigd

De bever heeft zich in dit geval vermoedelijk bedreigd gevoeld, denkt De Koning. Een andere mogelijkheid is dat in buurt van de zwemplek een beverburcht met jongen is. Zijn advies is daar uit de buurt te blijven en de bevers niet te verstoren.

Door het schoner worden van de rivieren verspreidt de bever zich steeds verder over Nederland, In de Redichemse Waard bij Culemborg werden al in 2015 sporen gezien die wezen op de aanwezigheid van bevers. Ook zijn waarnemingen van in de Lek zwemmende bevers gemeld.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht