Bas van Kilsdonk bij het graffiti-eerbetoon dat hij samen met René Philippo eind vorige week maakte. Een paar dagen later was het werk alweer overgespoten.
Volledig scherm
Bas van Kilsdonk bij het graffiti-eerbetoon dat hij samen met René Philippo eind vorige week maakte. Een paar dagen later was het werk alweer overgespoten. © Bas van Kilsdonk

Beverwijkse graffiti-hommage aan Anne Faber alweer overgespoten

Het graffiti-eerbetoon aan Anne Faber dat eind vorige week op een muurtje in het Noord-Hollandse Beverwijk verscheen, is na vier dagen alweer verdwenen. 

René Philippo en Bas van Kilsdonk maakten het kunstwerk eind vorige week om de familie en vrienden van de vermoorde studente uit Utrecht een hart onder de riem te steken in aanloop naar haar sterfdag, 29 september. Maar maandag werd het werk alweer overgespoten door een andere graffiti-kunstenaar. 

De afbeelding was geplaatst op een muurtje aan De Oever waarop Beverwijkse graffiti-kunstenaars sinds begin dit jaar in alle vrijheid mogen spuiten. Dat wordt gretig gedaan, want volgens Van Kilsdonk gebeurt het regelmatig dat een nieuw werk zo weer is verdwenen. ,,Soms is het na een halve dag alweer overgespoten, maar soms blijft een werk ook vijf weken op de muur staan. Het is lastig in te schatten, maar in dit geval hoop je natuurlijk dat een ander het even wat langer laat staan. We hadden het netjes gevonden als dat in elk geval tot de 29ste was gebeurd. Gelukkig nemen we altijd een fotootje.”

Volgens Van Kilsdonk is ‘de jongere garde’ verantwoordelijk voor het overspuiten van de Faber-hommage. ,,Er is hier een groep jongens actief die zich met van alles bezighoudt, maar niet met het nieuws. Ze beseffen niet echt wat ze doen. Maar ja, dit is graffitiland, soms gaat dat zo. Het is in elk geval mooi dat ons werk zoveel belangstelling heeft gehad.”

Het nieuwe werk dat sinds maandag 24 september op het muurtje staat.
Volledig scherm
Het nieuwe werk dat sinds maandag 24 september op het muurtje staat. © Bas van Kilsdonk

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht