Volledig scherm
. © Ruud Voest

Bevrijdingsfestival Utrecht 2019: dit wil je weten

Opnieuw kun je dit jaar in Utrecht Bevrijdingsdag vieren tijdens het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk. Vandaag is het weer zover. We hebben wat handige weetjes over het Utrechtse Bevrijdingsfestival op een rij gezet.

Het Utrechtse Bevrijdingsfestival wordt gehouden in Park Transwijk. Van 12.30 tot 23.00 uur gratis naar binnen. Je kunt op twee manieren het festivalterrein op: via de grote ingang bij het 5 Mei Plein of via de ingang bij het Europaplein, bij City Campus MAX.

Hoe kom je er?

De beste manier om naar het Bevrijdingsfestival te komen, is op de fiets. Bij beide ingangen zijn fietsenstallingen aanwezig. Vanaf Utrecht Centraal kun je het beste de tram (60/61) pakken, uitstappen op halte Vasco da Gamalaan. Kom je met de auto naar het Bevrijdingsfestival? Dan is het het handigst om te parkeren bij P + R Westraven en vanaf daar de tram te nemen naar de halte 5 Mei Plein.

Line-up Bevrijdingsfestival Utrecht

Kraantje Pappie, Valentino, Jonna Fraser, Bettie Serveert, 2many dj’s: ze staan allemaal op het podium in Park Transwijk. Op het blokkenschema hieronder kun je het programma van het Bevrijdingsfestival in Utrecht vinden. Of kijk gewoon even op de website van de organisatie.

Koudste Bevrijdingsdag in bijna dertig jaar

Het wordt helaas niet echt lekker weer vandaag: mogelijk zelfs de koudste Bevrijdingsdag in bijna dertig jaar. Weerbureau Weerplaza voorspelt zo'n tien graden, waar zestien graden normaal is voor begin mei. De koudste BEvrijdingsdag ooit was in 1991 met 9.7 graden. Trek dus warme kleding aan! 

Nog een paar handige dingen om te weten over het Bevrijdingsfestival in Utrecht:

- Er kan tijdens het festival alléén met pin worden betaald;
- Paraplu’s mogen niet mee naar binnen (poncho’s wel);
- Het is niet toegestaan om eigen eten of drinken mee te nemen;
- In verband met de veiligheid is het alleen toegestaan om een tas ter grootte van een A’4tje mee te nemen;
- Het festival is rolstoeltoegankelijk, er zijn extra brede toegangspoorten en er is een invalidetoilet aanwezig.

Volledig scherm
. © Bevrijdingsfestival

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht