Volledig scherm
Dj Fedde Le Grand gisteravond op het Bevrijdingsfestival in Utrecht. © Linde Dorenbos

Bevrijdingsfestival Utrecht ‘één groot feestje’ met 45.000 bezoekers

‘Eén groot feestje’. Zo omschrijft de organisatie het Bevrijdingsfestival Utrecht, dat gisteren in park Transwijk gehouden werd. Het festival trok verspreid over de zaterdag zo’n 45.000 bezoekers.

Dat aantal werd gehaald  ‘dankzij het mooie weer en de zeer gevarieerde line-up met voor elk wat wils’.

De organisatie noemt enkele bijzondere momenten: ,,Het was voor Roxeanne Hazes haar laatste show als ‘zwangeres’ van haar tour, voor ze met een welverdiend zwangerschapsverlof gaat. K’S Choice raakte iedereen met een perfect optreden en als klap op de vuurpijl eindigde Ambassadeur van de Vrijheid Fedde Le Grand met één groot dansfeest. Put your hands up for Utrecht!

Lokaal talent

Het Talenten Podium, met daarop lokaal talent van onder andere de Nederlandse Pop Academie, trok veel fans. En er ook op het Vrijheidspodium en Plein van de Vrijheid met hun inhoudelijk programma kwamen veel geïnteresseerden af. 

„Bij de kleinste bezoekers was het enthousiasme groot voor de skate workshops en het schminken op het kinderfestival. Daar werd ook veelvuldig gesprongen op het springkussen. Op deze zonovergoten dag was het bij het zonnebrand-smeerteam van KWF Fonds topdrukte!”, constateert de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht