Volledig scherm
Fedde Le Grand. © AD

Bevrijdingsfestival Utrecht met Roxeanne Hazes en Fedde Legrand: dit moet je weten

Het is weekend en stralend weer: de ideale omstandigheden voor het Utrechtse Bevrijdingsfestival in park Transwijk. Dit is handig om te weten.

Heel veel zon
Eerst het weer: de organisatie raadt bezoekers aan zich goed in te smeren. Zonnebrandcrème meenemen mag. Er is een insmeerteam van KWF Kankerbestrijding, maar dat kan niet alle bezoekers behandelen. Iedereen mag een halve liter water van huis meebrengen. De organisatie heeft genoeg water en drank (met en zonder alcohol) ingekocht. 

De muziek
De grote namen staan op het hoofdpodium, waaronder Roxeanne Hazes , K's Choice, The Kik en Fedde Le Grand. Hazes is hoogzwanger en heeft een succesvolle clubtour achter de rug, vertelt programmeur Bert Dondorff. „Ze spreekt een breed publiek aan.” De wereldberoemde DJ Fedde Le Grand is de afsluiter en verzorgt een extra lang optreden.

Utrechtse talenten
Er is ook muziek van dichtbij. Op het Sena Performers Podium en Talenten Podium staan meerdere Utrechtse acts, waaronder Yip Roc en Love Couple. Ook Batobe komt uit Utrecht. Kinderen kunnen trouwens gewoon mee. Op het Kinderfestival is een springkussen, er zijn skateworkshops en Circus Diedom geeft voorstellingen.

Stilstaan bij vrijheid
Op 5 mei vieren we de vrijheid. Het Vrijheidspodium gaat op dit thema de diepte in. Indrukwekkend is het verhaal van Joseph Oubelkas. Hij vertelt over zijn gevangenschap in Marokko. Oubelkas zat ruim vier jaar onterecht vast en weet dus wat onvrijheid is. Om vijf minuten voor vijf staan alle bezoekers van Bevrijdingsfestivals in Nederland stil bij de vrijheid.

Pinnen
Laat contant geld maar thuis. Het is pin only op het Bevrijdingsfestival. Eerst in de rij staan om muntjes te kopen is niet nodig; bij de bars kun je met pin betalen. Ook handig voor de beste plekken: het terrein is vanaf half 12 open. Het programma begint om 12.00 uur. Er is plek voor 40.000 bezoekers.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht